اگه میخواین سیستم اسمبل کنین یا دوست دارین راجع به Form Factor ها یا سوکتهای مادربرد بدونید، با ما همراه باشید تا انواع مادربرد کامپیوتر رو بررسی کنیم. هر فضای ذخیره سازی را که انتخاب می کنید، باید در هنگام خرید مادربورد مطمئن شوید که نیازهای شما را در حال حاضر و آینده پشتیبانی می کند. این امر مستلزم مطالعه دقیق مشخصات مادربرد کامپیوتر است تا اطمینان حاصل شود که می تواند تمام فضای ذخیره سازی که ممکن است روزی به آن نیاز داشته باشید را به هم متصل کند. یک درگاه ارتباطی بسیار سریع است که بیشتر برای نصب انواع حافظههای جامد مورد استفاده قرار میگیرد و در صورت استفاده از رابط PCIe سرعت بسیار بالایی را در اختیار حافظههای جامد قرار میدهد. پهنای باند پورتهای M.2 به مدل چیپست و در مرحلۀ بعد به مدل پردازنده بستگی دارد. به طور مثال مادربردهای سری Z590 امکان پشتیبانی از نسل چهارم حافظههای جامد را از طریق پورتهای M.2 فراهم میکنند اما در صورت استفاده از پردازندههای نسل 10 امکان استفاده از حداکثر سرعت حافظههای جامد نسل 4 وجود نخواهد داشت و سرعت آنها به پهنای باند نسل 3 محدود میشود.
- بازنشر مقالات و آموزشهای رایگان سایت با ذکر منبع و درج لینک باعث خرسندی ماست.
- شما میتوانید هر بار یک ماژول رم را به سیستم خود اضافه کنید، اما این نکته را فراموش نکنید، زمانی که رم را به صورت جفت همسان نصب کنید بهترین عملکرد را خواهید داشت.
- این مادر برد برای راه اندازی به یک CPU خیلی قوی نیاز داره که تعداد هستهها و رشتههای اون از CPU های معمولی بیشتر باشه.
- اکثر کیسهای کامپیوتر اندازه و پیکربندیهای مشابهی دارند که به آنها اجازه میدهد از انواع مادربردها استفاده کنند.
- یک میانافزار (بین نرمافزار و سختافزار) است که پس از روشن شدن سیستم، تمامی پارامترهای سیستم مانند حجم حافظۀ رم، فرکانس پردازنده، ولتاژها و …
- این مدل همچنین شامل جدیدترین ASUS UEFI BIOS ، Realtek 7.1 audio و USB 3.0 با فناوری USB 3.0 Boost برای سرعت انتقال داده تا 1.7 برابر سریعتر از USB 3.0 معمولی با دستگاه های استاندارد صنعت UASP (پروتکل USB ضمیمه SCSI) است.
مادربرد را اصلی ترین بخش یک رایانه می شمارند و به همین خاطر است که یکی از نکاتی که باید همیشه در خرید اجزای کامپیوتر برای اسمبل کردن یک کامپیوتر، باید به خرید مادربرد، توجه بسیار زیادی داشته باشید. به طور کلی مادربرد مانند ستون فقراتی است که اجزای کامپیوتر را در یک نقطه به هم متصل میکند و به آنها اجازه میدهد با یکدیگر ارتباط داشته باشند. مادربرد قطعاتی مانند سی پی یو، رم، هارد دیسک، درایوهای نوری، کارت گرافیک، کارت صدا و سایر پورتها و کارتها را به صورت مستقیم یا از طریق کابل به هم متصل میکند. در هنگام خرید مادربرد حرفه ای به تعداد و نوع اسلات رم حتما توجه نمایید. توصیه می شود که مادربردی با حداقل چهار اسلات رم تهیه کنید تا در صورت نیاز بتوانید کامپیوتر خود را ارتقا دهید. اما نکته دیگری که نیاز است تا به آن توجه شود سازگاری نوع اسلات با نوع رم کامپیوتر است.
نکات مهم برای خرید مادربرد
از طرفی میتوان مادربورد را به عنوان اصلیترین قطعۀ یک سیستم کامپیوتری معرفی کرد زیرا بدون وجود آن، هیچ یک از قطعات سیستم، قادر به فعالیت نخواهند بود. به عنوان مثال برای خرید پردازنده (سی پی یو) که نقش مغز متفکر سیستم را به عهده دارد، به صورت مستقیم به مادربرد بستگی دارد. ارتباط با بخش منبع تغذیه و ارائه توان الکتریکی لازم برای بخشهای مختلف سیستم، یکی دیگر از وظایف اصلی مادربرد محسوب میشود. چیپست، مهمترین بخش از یک مادربرد است که به شکل یک مرکز ارتباطی عمل میکند و وظیفهی مدیریت و هماهنگی قسمتهای مختلف مادربرد و سایر قطعات سیستم را بر عهده دارد. اگر برای رایانه خود مادربردی انتخاب کرده اید کارت گرافیکی خریداری کنید که مجهز به کارت گرافیک آن برد نباشد، به دلیل اینکه این مادربرد ها گران قیمت هستند و پرداخت هزینه اضافی به دلیل اینکه از آن استفاده نمی کنید، توجیهی ندارد.
مادربرد، کیس و منبع تغذیه باید با هم سازگار باشند تا به درستی کنند. بعد از سوار شدن قطعات سخت افزاری روی مادربرد و اتصال آن به برق مورد نیازش، مادربرد بخش های مختلف را به هم متصل کرده و در کنار این که وظیفه انتقال برق به قطعات مختلف را بر عهده دارد، انتقال اطلاعات بین این قطعات را نیز انجام می دهد. یک میانافزار (بین نرمافزار و سختافزار) است که پس از روشن شدن سیستم، تمامی پارامترهای سیستم مانند حجم حافظۀ رم، فرکانس پردازنده، ولتاژها و … میتوان گفت که رابط بایوس مانند روح یک سیستم رایانهای است و بدون آن هیچ فعالیتی در سیستم امکانپذیر نخواهد بود.
رتبۀ دوم در لیست ۱۰ سازندۀ برتر مادربرد، برند MSI است که با نام Micro-Star International نیز شناخته میشود. این برند مادربرد در سال گذشته ۴ میلیارد دلار درآمد داشت که آن را به یکی از برترین شرکتهای تولید مادربرد از نظر میزان فروش تبدیل کرد. اما پس از مدتی از ورود AT به بازار در بردهای اصلی، یک سوکت خاص متناسب با نوع پردازنده های قابل نصب، روی برد اصلی قرار گرفت و نصب پردازنده به وسیلهی کاربر نیز امکانپذیر شد. چون چیپست ارتباط بین پردازنده و دیگر دستگاههای روی سیستم را سادهتر میکند، چیپهای درون آن تقریباً در وسط مادربرد قرار میگیرند. بسیاری از چیپستهای امروزی به صورت دو چیپ اصلی با نامها پل شمالی و پل جنوبی (Southbridge و Northbridge) ساخته میشوند. به عنوان پنل خروجی مادربرد در نظر گرفته میشود و شامل پورتهای USB، کانکتورهای صوتی، پورت LAN و سایر خروجیهای سیستم میشود و از نظر جایگاه در قسمت پشت کیس قرار میگیرد.
تفاوت مادربرد گیمینگ و مادربرد معمولی در چیست؟
این استاندارد بین سالهای ۲۰۰۴ و ۲۰۰۷ بود و جای خود را به PCI دادهاست. یک قابلیت جانبی است که معمولا در مادربردهای بالارده و برخی از مدلهای میانرده دیده میشود. از طرفی مادربردهای موجود در یک نسل معمولا در سه دستۀ پایینرده، میانرده و بالارده طبقهبندی میشوند که در مثال بالا میتوان مدلهای H510 را به عنوان سری پایینرده، مدلهای H470/B460/B560 را به عنوان سری میانرده و مدلهای Z490 و Z590 را به عنوان سری بالارده نامگذاری کرد. سلام، معمولا روی مادربردها این بخش با عنوان F-Panel یا Front Panel مشخص شده، در اولین تصویر همین پست با عنوان (پنل جلوی کیس) نشون دادیمش دوست عزیز، میتونید از تصویر کمک بگیرید و با مادربرد خودتون مطابقت بدید. این پورتها را میتوانید در پشت کیس خود مشاهده کنید، هنگامی که شما سیم مانیتور یا پرینتر را به کیس متصل میکنید در واقع دارید آنها را مستقیما به برد اصلی مرتبط میکنید. همانگونه که از نام این بخش پبداست برای اتصال کابل آی دی ای به برد اصلی استفاده میشود، این کابل را میتوانید در بعضی از هاردها یا درایوهای CD و DVD قدیمیتر ببینید.
پس از مدتی خط تولید محصولات اصلی این شرکت با نام تجاری جی فورس به بازار عرضه گردید. خوب است بدانید که محصولات این برند رقیب اصلی نام تجاری رادئون از محصولات شرکت AMD است. انویدیا در حال حاضر لقب بزرگترین شرکت تولید کننده پردازنده های گرافیکی در جهان را از آن خود کرده است و با بیش از 10 هزار کارمند، به یکی از معروف ترین و معتبرترین مجله خبری ایسر کمپانی های جهان تبدیل گشته است. شرکت بایوستار یکی دیگر از شرکت های تولید کننده قطعات سخت افزاری کامپیوتر می باشد که قدمت این کارخانه تولیدی به حدود 4 دهه قبل باز می گردد. این شرکت تایوانی با نوآوری هایی که از خود نشان داده است توانسته به محبوبیت زیادی دست یابد و در حال حاضر جزو برندهای برتر در دنیای کامپیوتر محسوب می شود.
است و باید مطمئن هنگام خرید مادربرد مطمئن شوید که مادربرد کامپیوتر شما می تواند از کارت گرافیک مورد نیاز شما برای استفاده های مورد نظرتان پشتیبانی کند. ممکن است انتخاب بهترین مادربرد گیمینگ مهم به نظر نرسد، اما باید در هنگام خرید مادربرد به مشخصات و قیمت مادربرد دقت کنید. انتخاب یک مادربرد گیمینگ خوب بستری مناسب را برای طراحی سایر اجزای سیستم رویایی شما فراهم میکند و همچنین تجربۀ بازی شما را لذت بخشتر خواهد کرد. در واقع مادربرد و اندازه کیس، میزان ارتقای رم و CPU سیستم شما را تعیین میکند.
http://1makeup.ir