برای اینکه از هزینه اضافی جلوگیری شود بهتر است اگر گرفتگی لوله شدید نیست از روش فنر زنی ساده استفاده و شود و اگر نیاز به استفاده از سه نظام هست، تکنسین لوله بازکن موظف است حتما مشتری را در جریان قیمت سه نظام قرار دهد و در ابتدا بر سر قیمت توافق کنند تا از درگیری و جر و بحثهای بعدی جلوگیری شود و اتمام کار با دلخوری طرفین لوله بازکنی ستارخان همراه نباشد. بعد از اینکه کار لوله بازکنی تمام شد نوبت تسویه حساب است این مرحله از کار تا حدودی چالش برانگیز است و اینکه مشتری و تکنسین سر قیمت توافق کنند خود داستانی دارد. متاسفانه به علت ناآگاهی مردم از قیمتها و اینکه سایت رسمی برای اعلام قیمتها برای اتحادیه لولهکنی وجود ندارد، باعث شده است تا افراد سودجو از این شرایط سوءاستفاده کنند و با تبلیغات فراوان و اعلام قیمتهای کمتر مشتری را فریب دهند ولی در انتهای کار قیمتی فراتر از قیمت تبلیغ شده و حتی قیمت اصلی درخواست کنند و با دلایل و بهانههای فراوان که گرفتگی شدید بوده یا از قطعه سه نظام بیشتری استفاده کردهاند و بهانههای دیگر هزینه زیادی را روی دست مشتری میگذارند.
در حالت عادی فقط خود گرفتگی رفع میشود ولی اگر قطر لوله به خاطر رسوبات ته نشین شده کم شده باشد این رسوبات باعث میشود بعد از مدتی دوباره لوله دچار گرفتگی شود که نیاز به لایروبی و رسوب تراشی از دیواره های داخلی لوله می باشد. این قطعه از سه قسمت تشکیل شده که با استفاده از فنر به هم وصل هستند و حالت دایرهای شکل دارد. دینام دستگاه لوله بازکنی توسط یک تسمه به سه نظام وصل است وقتی تکنسین دسته دستگاه را فشار داد سه نظام به فنر میچسبد و آن را نگه میدارد. تفاوت این دو نوع سه نظام در نحوه گرفتن مته و نگه داشتن آن است. سه نظام لوله بازکنی قطعهای است که در دستگاه لوله بازکنی استفاده میشود و وظیفه آن نگهداشتن فنر به هنگام چرخش است تا به اطراف پرتاب نشود. جنس آن معمولا از استیل، آلومینیوم و برنج است. در این مواقع اصولاً کمک گرفتن از نیروی متخصص تنها راه باقی مانده است. تعیین قیمت باید با توجه به روش لوله بازکنی، متراژ فنر استفاده شده ، سختی کار و شدت گرفتگی، تعداد سه نظام استفاده شده، مدت زمان صرف شده برای لوله بازکنی و مسائلی از این قبیل مشخص شود.
سه نظام قطعهای است که برای نگه داشتن فنر استفاده میشود و از سه قطعه که توسط فنر به هم وصل شدهاند ساخته شده است. این قطعه از سه بخش تشکیل شده است که توسط فنر به هم وصل هستند. تقریبا تمامی دستگاههایی که دورانی کار میکنند قابلیت استفاده از سه نظام را دارند. حالا باید ببینیم که قیمت لوله بازکنی سه نظام چقدر است و چرا تکنسین ها در صورت استفاده از فنر سه نظام هزینه بیشتری طلب میکنند. این افراد بعضی اوقات کاربلد هستند ولی قیمت را فراتر میگویند ولی گاهاً اصلاً تخصص ندارند و صرفا با یکسری ترفندها و روشها لوله را به طور سطحی باز میکنند که بعد از مدتی دوباره دچار گرفتگی میشود. این کار باعث میشود فنر به اطراف پرتاب نشود و در داخل لوله نیز در جهات چپ و راست حرکت کند که این کار باعث باز شدن گرفتگیهای سخت میشود. سه نظام آچاری، برای باز و بسته شدن آچار مخصوص دارد ولی در نوع اتوماتیک آن این کار با دست به راحتی انجام می شود. در داخل دستگاه های لوله بازکنی بسته به قدرت دینام 3 الی 15 عدد سه نظام قرار دارد و از آنجایی که سه نظام به دینام وصل است و دینام هم فنر را می چرخاند سه نظام با نگه داشتن فنر باعث چرخش بهتر فنر شده و در رفع گرفتگی سرعت میبخشد.
استفاده از سه نظام در فنر زنی باعث بازشدگی بهتر و سریعتر گرفتگی لولهها میشود و خیال شما را بابت رفع گرفتگی راحت میکند. برای عملکرد بهتر این روشها و هر روش لولهبازکنی که با فنر و حرکت دورانی کار میکند قطعهای استفاده میشود که به آن سه نظام میگویند. اگر برای بازکردن لوله بیش از یک سه نظام استفاده شود تعداد سه نظام نیز در قیمتش ضرب میشود و هزینه لوله بازکنی در کل می تواند حدود 600 هزار تا چند میلیون هم برسد. گرفتگی لولهها به دلایل مختلفی اتفاق می افتد که به نوبه خود دردسر بزرگی است بخصوص اگر گرفتگی شدید باشد و با روشهای خانگی قابل حل نباشد. برای رفع گرفتگی لولههای ساختمان روشهای زیادی وجود دارد، از جمله استفاده از فنر لوله بازکنی دستی و برقی، دستگاه تراکم هوا، محلول های خانگی لوله بازکنی و غیره.که یکی از دیگر از این روشها، استفاده از دستگاه سه نظام لوله بازکنی است.