اما نکته ی قابل توجه این است که هاردهای internal خود نیز به دو دسته ی HDD و SSD تقسیم میشوند. هاردی که می خرید بهتر است از قابلیت S.M.A.R.T پشتیبانی کند (که معمولاً این قابلیت را دارند) تا اشکال یابی هارد در آینده ساده تر باشد. اگر هاردی برای کامپیوتر رومیزی خود می خواهید، اگرچه از نوع ۲.۵ اینچی نیز می توانید استفاده کنید، بهتر است نوع ۳.۵ اینچی را در نظر داشته باشید.
http://1makeup.ir
آی تی بازار که فروشندگان کالاهای دیجیتال مانند قطعات کامپیوتر را به کاربران معرفی می کند، مشخصات فنی و قیمت روز انواع مجله خبری ایسر وسترن دیجیتال، هارد دیسک سیگیت و هارد توشیبا را در اختیار کاربران قرار می دهد. هارد دیسک یک قطعه مهم سختافزاری است که در خرید آن باید دقت کافی داشته باشید. با مراجعه به بخش محصولات زومیت در قسمت هارد دیسک میتوانید انواع هارد دیسک با ظرفیتهای مختلف و همچنین کاربری متفاوت را مشاهده و مقایسه کنید. تصاویر با کیفیت، کاملترین اطلاعات فنی و قیمت SSD و هارد در این بخش به کاربران ارائه میشود.
خواندن به این صورت است که قطب های مغناطیسی (N یا S) هر یک از مکان های داده را حس کرده سپس معادل صفر یا یک آن را برمی گرداند . سپس کنترل کننده مرکزی داده های خوانده شده را به دیسک کنترلر باز می گرداند تا مورد پردازش قرار گیرند . حال قسمت کنترل کننده مرکزی وظیفه دارد تا بازوی مکانیکی هد را به قسمت های مختلف دیسک هدایت کند . زیرا امکان دارد داده های یک فایل در مکان های مختلفی بر روی دیسک ها ذخیره شوند ، بنابراین بازوی مکانیکی ممکن است بین قسمت های مختلف پلاتر جابجا شود.
پیش از آنکه هارد کامپیوتر خلق شوند، برای ذخیره سازی اطلاعات از نوارهای کاغذی سوراخدار استفاده میشد، اما با تولید این حافظههای داخلی به مرور این نوارهای کاغذی حذف شدند. شرکت IBM همواره یکی از پیشتازان عرصه کامپیوتر بوده و هست، به طوریکه تاریخچه هر مولفه از کامپیوتر را که میخوانیم ردپایی از این شرکت آمریکایی به چشم میخورد، در مورد حافظه داخلی نیز این موضوع صادق است. آی بی ام در سال 1956 میلادی نخستین هارد را با نام RAMAC 305 تولید کرد. قیمت هارد IBM بسیار گران بود و تنها امکان ذخیره سازی پنج مگابایت اطلاعات را داشت. RAMAC 305 ابعادی در حدود دو یخچال کنار هم را داشت و از 50 دیسک 24 اینچی برای ذخیره اطلاعات استفاده میکرد.
ظرفیت
باید توجه داشت که پروتکل AHCI تنها بر روی درگاه های SATA مورد استفاده قرار میگیرد. پروتکل های حافظه SSD به دو دسته کلی پروتکل AHCI و پروتکل NVMe تقسیم می شوند. هارد های SSD به دلیل انواع مختلف و کارایی خاصی که دارند باید ارتباط کاملی با مادربورد داشته باشند.
دیگران را با نوشتن نظرات خود، برای انتخاب این محصول راهنمایی کنید.
روند کاهش ابعاد و افزایش ظرفیت هاردها ادامه پیدا کرد تا در نهایت پس از گذشت 25 سال این حافظههای داخلی قطری کمتر از 6 اینچ را داشتند. البته در این راه آی بی ام تنها نبود و بازیگران دیگری نیز در این عرصه حضور داشتند. در سال 1971 میلادی شرکت General Digital Corporation آغاز به کار کرد، این شرکت پس از چند سال با نام Western Digital فعالیت خود را ادامه داد و به یکی از برندهای محبوب در زمینه تولید هارد دیسک تبدیل شد. در سال 1978 میلادی کمپانی Seagate Technology PLC پا به عرصه گذاشت، این شرکت که آن را با نام Seagate میشناسیم در حال حاضر سهم قابل توجهی از بازار هارد را در دست دارد. هارد های اینترنال یا داخلی همانطور که از اسمشان پیداست به صورت ثابت طراحی شده اند و برای استفاده در کامپیوتر، لپ تاپ، کنسول بازی و … مورد استفاده قرار می گیرند.
- هاردهای کامپیوتر دارای قیمتهای مختلفی میباشند که این قیمتها بسته به نوع هارد از HDD گرفته تا NVMe متغییر است.
- در سال 1978 میلادی کمپانی Seagate Technology PLC پا به عرصه گذاشت، این شرکت که آن را با نام Seagate میشناسیم در حال حاضر سهم قابل توجهی از بازار هارد را در دست دارد.
- به زبان ساده تر این گونه هارد کامپیوتر نمونه ای بزرگتر و پیشرفته تری از مموری ها یا فلش ها می باشد و برای ذخیره اطلاعات از آن می توان استفاده کرد و حافظه های ssd را می توان راحت تر حمل کرد .
- هارد اینترنال دارای دو اتصال اصلی است که یکی از آن ها برای پاور و دیگری برای داده است.
جدای از تمامی این ویژگیهایی که ذکر شد، باید بگویم که هاردهای SSD دارای معایبی هم هستند و آن معایب نیز نداشتن قابلیت حذف سلول به سلول که با حذف اطلاعات تمامی اطلاعات آن بلوک حذف میشود. همچنین SSD ها امکان بازیابی اطلاعات را نیز به شما نمیدهند که عیب بسیار بزرگی محسوب میشود. هاردهای SSD که جدیدا زیاد نامشان به گوشمان میخورد مخفف solid state drive است که هیچ قطعهی متحرکتی مثل هاردهای HDD ندارد و سرعت بسیار بسیار زیادی نیز دارند. SSD ها دیسک داخلی ندارند و داخل SSD ها شاهد یک برد هستیم که اطلاعات برروی Flash NaND با سرعت بسیار زیاد نوشته و خوانده میشود.
هاردهای اینترنال با توجه به ظرفیت، سرعت چرخش دیسکها و میزان حافظه بافر بایکدیگر تفاوت دارند. گیمرها معمولا برای ذخیره بازیهای مورد علاقهشان با کمبود فضا مواجه هستند. به فکر این مشکل گیمرها بوده و هاردهای اکسترنال مناسب برای گیمینگ را به بازار عرضه کردهاند.